Thursday, November 27, 2014

Chirtoacă într-un caz ieșit din comun

Un caz iesit din comun - Apartamentul lui Mihail Ciolac, din Italia, mosul lui Igor Gamretchi, in care locuieste abuziv din 2010, Dorin Chirtoaca.

Gamretchi, fost Stoicev, nu are studii superioare, este colegul de clasa al lui Dorin Chirtoaca. Pe tatal sau il cheama Piotr Nikolaevici Stoicev. Adresa apartamentului care apartine unchiului Mihai Ciolac, este Mircea cel Batrin nr.13, bloc2, apt.34, etajul 9. Pina odinioara erape numele lui Igor Gamretchi, fiind, de fapt, al lui Mihai Ciolac din Italia, construit prin ipoteca. Apartamentul este dotat cu instalatii de supraveghere video.


Igor Gamretchi, pentru pomovarea sa de catre Mihai Ghimpu la sef la Garajul Parlamentului, la rugamintea mosului Mihai Ciolac, implicat in Italia in alegerile din 2009 si 2010, pare sa il tina pe Chirtoaca in apartament fara bani. Acest Gamretchi, este un paraproxenet, care cara prostituate falsilor liberali, dupa ce a avut deport din Italia. Apoi a fost trecut sef de Dorin Chirtoaca pe la Primarie.

Mihai Ciolacu a cautat dreptate pe la Chisinau, dar a fost mereu amenintat, inclusiv cu rafuiala fizica, de nepotul Igor Gamretchi.

A fost sfatuit, acum un an, chiar de concurentii politici denigrati mereu de Ghimpu, sa mearga la acesta, sa nu faca galagie. A mers, dar a nimerit foarte greu la Ghimpu, intilnirea nu a dat nimic. Gamretchi nu vroia sa cedeze apartamentul nici documentar, nici fizic. Pentru ca unchiul Ciolac i s-a plins surorii, mama lui Gamretchi, acesta il ameninta, promitind sa ii restituie apartamentul, pentru care unchiul i-a tot transferat in acesti ani 50 de mii de euro, daca ii mai da 15 mii euro– “amenda” fiind stabilita pentru ca i s-a plins lui maica-sa, sora-sa, si lui Mihai Ghimpu, care i-a promis ca il va scoate din functie, probabil – doar ca sa ii inchida gura lui Ciolac.

Apoi Ciolac a fost la Filat, dar nici cu acesta discutia nu a dat nimic

Peste un an, Ciolac a revenit la problema, noutatea fiind ca a fost nevoit sa dea 10 mii de euro pentru a obtine trecerea actelor apartamentului pe el, la notar, in timp ce in alte acte, apartamentul ramine pe Gamretchi, iar, de fapt, acolo locuieste Chirtoaca – permanent, cu prietene sau cu documentele afacerilor, se pare, mai putin transparente. Nu se stie daca pentru acest apartament se achita facturile, prietenii lui Ciolac au aflat cu mare greu si alte date despre acest apartament.

Cind a avut loc scandalul cu descinderi la parintii lui Chirtoaca si nu s-a gasit nimic, presa l-a surprins pe Chirtoaca in masina pe iarba de linga apartamentul lui Ciolac.

 Vecinii de bloc, de palier – dupa cum spune Ciolac – se ascund cind vad ca vine Chirtoaca si intra la scara, spunindn ca se tem de bravii baieti, unul care a locuit in Bologna. Acesta se pare ca e Gamretchi, care a primit interdictie de a mai intra in Italia.

In prezent, desi actele sunt pe Ciolac, iata ca acest Gamretchi a spus ca i-l va restitui Chirtoaca atunci cind se va muta de acolo.

Poate prin mai-iunie eu te voi telefona ca sa iti dau apartamentul… ca se va muta Chirtoaca, dupa alegerile de tot felul, in alt apartament…

Cind a fost gasca lui Salaru Anatol in Italia lumea, i-au luat oamenii la trei parale si la Parma, si la Padova, si la Torino. Oamenii le-au reprosat afacerile, de milioane, pentru reparatia trenurilor, oamenii se plingeau de toate problemele, iar Chirtoaca si-a pus coatele pe masa, s-a apucat de cap, si nu putea nimic sa spuna la reprosurile ca faceti concerte pe bani deturnati. Ciolac a vrut iarasi sa vorbeasca despre cind pleaca din apartament Chirtoaca, insa, l-a aminat la sfirsit – s-a temut sa nu ii faca neplaceri la intilnira de acolo.

Ciolac a fost amenintat ca daca nu il lasa pe Chirtoaca in pace si va cere continuu apartamentul, o sa il arunce de la etajul 9 ori il va impusca cu Kalasnicov

De la 1 ianuarie 2010 Chirtoaca traieste acolo si pare sa nu nu plateasca un ban.

Olga Coptu, care i-a invitat pe basarabeni la Bologna, la Padova, la intilnire cu Lupu si Diacov, a fost mai inainte cu Ghimpu, acum e cu PD. Lupu a aranjat-o la Biroul de relatii internationale. Au facut oamenii lui Ghimpu un club liberal in Italia, dar au ramas trei persoane.


 

2 comments:

  1. Pai publica. De ce tii frica? Astia suntem noi Moldovenii, ne e frica de adevar. Arata lumii cine sunt cu adevarat. Este alt partid care merita sa intre in parlament. PNL

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete